divendres, 6 d’agost del 2010

Dresden


Aquest cap de setmana, com aquell qui no vol la cosa, ens hem plantat a Dresden.
Tot va néixer a Berlin, quan emocionats per el CSD que convida va a prendre algunes cervesetes de més vam dir... la pròxima a Dresden.. . i així ho vam fer mes i mig més tard!
Dresden m’ha enamorat! No és Berlin, però també respira història i aquest esperit alternatiu, tant “ossi” que en diuen aquí (ossi és una forma popular o en alguns casos despectiva amb la que anomenen tot el que ve de la DDR, l’alemanya de l’est o ost Deustchland, d’aquí el terme “ossi”)
L’Altstadt és un monument a l’aire lliure. Tot i el bombardeig que va viure la ciutat l’any 1945 (un dels més cruels i més directes contra la població civil, doncs es va produir 12 setmanes abans que l’alemanya nazi perdés la guerra), encara queden en peu molts edificis de l’època en que Dresden va ser residencia de la reialesa... castells, palaus, i edificis esplendorosos ara negres després d’haver sobreviscut a dues guerres s’alcen a una banda del riu. L’edifici més important és la Frauenkirche. Aquest no va aguantar en peu, va quedar totalment destrossat i durant 40 anys es va deixar així, en ruïnes com a record del que va passar. Amb la caiguda del mur, els ciutadans de Dresden va decidir reconstruir-la, cosa que es va aconseguir en un temps record amb les donacions de ciutadans de tot el món.
La Neustadt és encara una ciutat bastant comunista. Edificis vells i tots iguals, ara ocupats per molta gent jove. I molt ambient bohemi. Suposo que com altres ciutats de la DDR (Berlin o Leipzig) segueix sent una ciutat barata per l’estàndard alemany. Hi ha molta gent més bohèmia, artistes, bars, restaurants i molts petits racons genials! Tot i que el Kunstpasage ja és com un atractiu turístic més jo en recomano la seva visita, és un racó bastant peculiar!
Però això no és tot. La ciutat té un parc força grandet  (Grosser Garten) que val la pena veure, però la seva millor zona verda és la vora de l’Elba (ElbeRadWeg), condicionada per fer un maravellós passeig en bici, doncs tot és planer, verdet i trobes alguns biergarten pel camí que conviden a fer una cerveseta o un vinet! Nosaltres, sense voler ens vam colar en una festa privada... glups!
I demà començo vacances... Austria i més Alemanya... això suposa nous posts :P
Schönen Urlaub meine Liebe!