dissabte, 20 de febrer del 2010

Small is beautifull

De tots els eslògans que he vist aquests dies per Suïssa crec que aquest és un dels més adients (i m’ha agradat perquè me’l puc aplicar a mi els dies de baixa autoestima :P)
La “confederació helvètica” és un indret ben peculiar. En un país de poc més de 41.000 Km2, i 7 milions d’habitants, es parlen 4 llengües però aquestes gairebé no conviuen... on parlen francès parlen francès (i anglès) i on parlen alemany parlen alemany (bé... suiss-alemany incomprensible) i anglès, of course. Així que tu, bon visitant, per relacionar-te o parles anglès a tot arreu o canvies el xic idiomàtic en menys de 200 kilòmetres... i això senyors, quan no s’és 100x100 políglota (i jo ja he assumit que no ho seré mai!) és força complicat.
Petits inconvenients apart, cal reconèixer que és un país preciós. Com a mínim, les ciutats principals que he pogut recórrer a corre-cuita m’han encantat! Cal tenir en compte, es clar, que és Febrer, fa fred, plou i el cel és gris, cosa que sol treure encant a les ciutats més màgiques... Un dels principals encants d’aquestes ciutats és l’aigua... o bé les creua un riu o bé estan als peus del llac Leman, el llac més gran de l’Europa Occidental, fet que dóna la sensació de ser altre cop davant de mar... sense les onades i el regust a sal :P
En 5 dies, i corrents de hotel a hotel (en els que, quan posaves la tele aquesta et saludava amb una agradable “Sehr geehrte Frau Luna” o quan tancaves la llum de la tauleta de nit descobries que tenies una bíblia allà per si la necessitaves...) poc he pogut veure, però no ens queixarem. Són les coses de viatjar per feina, apart d’estar cada dia fent i desfent maletes i barallant-te amb una nova habitació d’hotel en que no saps com encendre les llums, com funciona la dutxa o com canviar de canal sense haver de tornar al menú principal (una que ve de poble...)
Però bé, segur que hi tornarem, ara de vacances, de cara al bon temps i quan funcioni el “jet d’eau”, que he tornat amb la sensació d’anar a Roma i no veure el Papa!